Analógové vysielanie STV 2 a Markízy z Dubníka vypnuté

28.03.2011 12:11

Dotknuté okresy: KS, SB, PO, KE, BJ, VT, TV, SK, SP, MI, HE, ML, SO a SV.

Ak ste prijímali STV 2 a Markízu na kanáloch CH 25 a CH 59, čakajú vás zmeny. Ak ešte nemáte zakúpený DVB-T prijímač, alebo satelit, v niektorých oblastiach východného Slovenska môžete pokračovať v analógovom príjme a to zo susedných vysielačov. V okresoch Prešov a Sabinov skúste preladiť na Kráľovu hoľu STV 2 CH 30 a Markízu CH 42, prípadne Stebnícku Maguru STV 2 CH 37, ktorú možno chytiť aj v okresoch Svidník, Vranov nad Topľou, Stropkov, Medzilaborce a Humenné. V okresoch Vranov nad Topľou, Humenné a Snina môžete prijímať Maguricu STV 2 CH 23 a Markíza CH 57. Je to iba dočasné riešenie, pretože do konca júna sa vypnú skoro všetky vysielače s veľkým výkonom. Ak máte nový televízor s DVB-T tunerom, stačí ho preladiť na nižšie uvedené kanály. Ak sa rozhodnete zakúpiť set-top box dám vám niekoľko rád, čo si treba všímať pri jeho kúpe:

1, Všimnite si, či má váš televízor pripojenie pre scart kábel, ak nemá musíte si zakúpiť set-top box s UHF modulátorom.

2, Pripojte set-top box k televízoru, pomocou scart kábla, alebo koaxiálneho kábla (v prípade set-top boxu s UHF modulátorom), pripojte anténu k set-top boxu.

3, Pre slovenské DVB-T treba anténu otočiť do vertikálnej polohy, no ak vidíte priamo na vysielač, môže ostať aj v horizontálnej.

4, Na set-top boxe spustite automatické ladenie programov, ak sa rozhodnete programy scanovať ručne, na set-top boxe navoľte nasledujúce kanály:

CH 64 a stlačte scanovať, malo by vám nascanovať programy TV JOJ, STV 1, STV 2, Markíza. Do 29. 04. 2011 bude z vysielača Makovica spustený ďalší multiplex a to CH 59 JOJ, JOJ PLUS, Markíza, Doma a do 06. 05. 2011 bude z vysielača Dubník spustený CH 25 STV 1, STV 2, STV 3.

CH 62 TV JOJ, STV 1, STV 2, Markíza.

Možné problémy:

Obraz kockuje, alebo vôbec nejde

Presmerujte anténu, prípadne ju dajte do inej polohy, alebo na iné miesto.