Analógové vysielanie STV 2 a Markízy z vysielača Dievčia skala vypnuté

14.03.2011 12:27

Dotknuté okresy: RS, RA a RV.

Ak ste prijímali STV 2 a Markízu na kanáloch CH 22 a CH 57, čakajú vás zmeny. Ak ešte nemáte zakúpený DVB-T prijímač, alebo satelit, na niektorých miestach v okolí Rožňavy môžete pokračovať v analógovom príjme a to z vysielača Kráľova hoľa, STV 2 CH 30 a Markíza CH 42. Je to iba dočasné riešenie, pretože do konca júna sa vypnú skoro všetky vysielače s veľkým výkonom. Ak máte nový televízor s DVB-T tunerom, stačí ho preladiť na nižšie uvedené kanály. Ak sa rozhodnete zakúpiť set-top box, dám Vám niekoľko rád, čo si treba všímať pri jeho kúpe:

1, Všimnite si, či má váš televízor pripojenie pre scart kábel, ak nemá, musíte si zakúpiť set-top box s UHF modulátorom.

2, Pripojete set-top box k televízoru, pomocou scart kábla, alebo koaxiálneho kábla (v prípade set-top boxu s UHF modulátorom), pripojte anténu k set-top boxu.

3, Pre slovenské DVB-T treba anténu otočiť do vertikálnej polohy, no ak vidíte priamo na vysielač, môže ostať aj v horizontálnej.

4, Na set-top boxe spustite automatické ladenie, ak sa rozhodenete programy scanovať ručne, na set-top boxe navoľte nasledujúce kanály:

CH 27 JOJ, JOJ PLUS, Markíza, Doma.

CH 54 STV 1, STV 2, STV 3.